PyroArt Artificii

Cat costa defapt artificiile?

     Pentru cei care isi doresc un eveniment cu adevarat spectaculos, fie ca este vorba despre o nunta, o petrecere privata sau petrecerea unei companii, artificiile vor fi intotdeuna cireasa de pe tort. Ce poate fi mai spectaculos decat o ploaie de culoare pe cer?

Ce spun expertii PyroArt?

     Ti-ai dorit intotdeuna un spectacol de artificii insa ti s-a parut prea scump sau prea complicat? Afla aici tot ce trebuie sa stii despre unde si cum se pot lansa artificiile dar si cat costa ele defapt.

     Pentru inceput trebuie sa stii ca un spectacol de artificii necesita planificare in avans pentru ca include o parte birocratica ce poate dura pana la 30 de zile. Pentru realizarea unui foc de artificii in functie de clasa de incadrare este nevoie de autorizari din partea institutiilor publice insa tu nu trebuie sa faci nimic, partea aceasta cade in sarcina furnizorului ales care trebuie sa fie autorizat in activitati pirotehnice si detine personal calificat, respectiv pirotehnicieni. In ceea ce priveste costul lor, s-ar putea sa fii surprins, costa mai putin decat te-ai astepta.

Ce locatii sunt cele mai potrivite pentru focurile de artificii?

     Locatiile ideale pentru un eveniment care include un show pirotehnic sunt cele cu o deschidere larga, preferabil langa o apa. Efectul cromatic de pe cer se oglindeste in luciul apei si creaza un efect vizual minunat.

O terasa generoasa, neacoperita de copaci e locul ideal de unde invitatii pot admira spectacolul de culori. Spatiul larg, deschis, este de asemenea necesar pentru masuri de siguranta atunci cand se lucreaza cu material explozibil. In cazul in care nu esti sigur ca restaurantul ales de tine are spatiul necesar, contacteaza  firma specializata PyroArt care te va ajuta cu toate informatiile de care ai nevoie.

Cat costa artificiile?

     Mai putin decat florile, sonorizarea sau artistii. Costul unui spectacol de artificii se calculeaza in functie de intensitate si de timp. “Pentru petreceri private noi recomandam show-uri intre 3 si 5 minute cu o intentitate medie spre mare.” spune pirotehnicianul Pyro Art. Spectacolele care depasesc 5 minute sunt mai des intalnite la petrecerile dintre ani, petreceri corporate sau de ziua nationala, in general la evenimente publice. Este extrem de important sa stii ca varianta unui prieten “care face rost” este absolut exclusa. Dincolo de faptul ca in lipsa unui pirotehnician autorizat voi si invitatii vostri veti fi in pericol, sunteti pasibili de amenda si dosar penal.

Recomandarile PyroArt pentru artificii de Exterior & Piromuzicale

     Artificiile de exterior şi piromuzicale se calculează în funcţie de bugetul pe care îl alocaţi, bugetul influenţează în mod direct caracteristici precum:

  • Calibru utilizat, influenţează amploarea şi înălţimea efectului,
  • Intensitatea (cadenţă de tragere)
  • Efectul (factori ce determină forma, dimensiunea, culoarea)
  • Există două mari categori de focuri de artificii:
  1. Artificii clasice (cele uzuale întâlnite la evenimente)
  2. Piromuzicale (sincronizate pe muzică)

     Pentru focurile de artificii clasice profesionale spectaculoase se recomanda bugetarea de la 300 Euro/minut până la limita care vă oferă rezultatul dorit (în urma discuţiei cu un consultant PyroArt).


     Pentru spectacole piromuzicale recomandarea Pyro Art este ca bugetarea să înceapă de la 600 Euro/minut până la limita care vă oferă rezultatul dorit (în urma discuţiei cu un consultant PyroArt).

Durata optimă pentru un foc de artificii clasic este de 3-5 minute iar pentru un piromuzical egală cu durata piesei piromuzicalului.

Pentru detalii si oferte nu ezitati sa contactati PyroArt / office@pyroart.ro / Cluj-Napoca